Our Life in Color 14+
De nieuwe seksuele voorlichting
Theatermakers Mees en Anoek kwamen erachter dat zij, en iedereen die zij kennen, nooit een seksuele voorlichting hebben gehad die hen goed heeft voorbereid op de praktijk. Zo ontstond het idee voor deze voorstelling over seksuele diversiteit. Recent onderzoek toonde bovendien aan dat jongeren ontevreden zijn over de seksuele voorlichting die ze op school krijgen. Ze missen informatie over seksualiteit buiten de ‘hetero-norm', gender diversiteit en over hoe je met elkaar omgaat in een relatie of tijdens seks. De voorstelling Our Life in Color biedt wél een complete seksuele voorlichting, met zowel feiten als persoonlijke verhalen. 

We hebben meer nodig dan een droge uitleg over voortplanting, gevolgd door tips om SOA’s of een ongewenste zwangerschap te voorkomen. Wanneer leren we over plezier, grenzen, je gevoelswereld, heldere communicatie en de vele andere mogelijkheden op het gebied van seksualiteit? Seksuele diversiteit is onderdeel van ons leven en het is tijd dat we het er in alle volledigheid over hebben.

De afgelopen maanden verdiepten Mees en Anoek zich in de wondere wereld van seksualiteit in de breedste zin van het woord en verbreedden zo hun horizon. Om meer kennis en ervaring op te doen struinden ze het internet af naar nieuwe termen, bezochten ze een tantra-festival en voerden ze eindeloos gesprekken over intimiteit met vrienden, familie en lichtelijk overrompelde voorbijgangers.

Aan de hand van persoonlijke verhalen nemen Mees en Anoek je mee in hun zoektocht naar seksuele diversiteit. Een positieve, eerlijke en intieme voorstelling die via verschillende invalshoeken licht schijnt op seksualiteit, wat zowel een informatief als verrijkend effect heeft.
Our Life in Color is voor iedereen die nog geen complete seksuele voorlichting heeft gehad.
Makers en spelers: Mees Walter en Anoek Oostermeijer
Artistieke coach: Inez Derksen
Dramaturgie: Moos van den Broek
Met dank aan: Stichting Cultuurbord, Lennart Monaster, Flip Zonen Zuijderland
Our Life in Color wordt geproduceerd door Het Laagland in coproductie met VIA ZUID en Podium Bloos, met financiële steun van Stichting Norma, en Stichting Kanunnik Salden Nieuwenhof.
Meer informatie vind je op de website: www.ourlifeincolor.nl 
Back to Top